2009-09-07 09:48:20• hírek • Szatmár.ro

Emlékezés a házasságkötésre

Az erdődi Petőfi-obeliszknél a költő és Szendrey Júlia házasságkötésének évfordulója alkalmából szervezett emlékünnepséget a helyi Petőfi Kör és az EMKE.

Szakács Imre, a kör elnöke üdvözlő beszéde után a rendezvény fő szónoka, Dávid Gyula irodalomtörténész tartott előadást a híres szerelemről és a mindössze két évig - Petőfi haláláig - tartó, de annál erősebb frigyről, kihangsúlyozva: annak ellenére, hogy modern világban élünk, a szerelem lényege nem lehet más, mint Petőfi és Júlia idejében.

Szőcs Zoltán kolozsvári konzul dicséretre méltónak nevezte azt, ahogyan az erdődiek megőrzik, ápolják kulturális identitásukat, és az együttélésre, a nemzetek közötti kölcsönös tiszteletre buzdította a város lakosait. Muzsnay Árpád, az EMKE alelnöke szerint jövőre meg kellene rendezni a Petőfi-emlékhelyek találkozóját az obeliszknél.

A helyi fiatalok szavalatai és énekszámai után a hagyományos koszorúzás következett. A rendezvényen jelen voltak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés képviselői, Günthner Tibor szenátor, Erdei D. István képviselő és Kovács Máté, a megyei RMDSZ alelnöke.


Erdődön rendszeresen megemlékeznek Petőfi és Szendrey Júlia házasságkötéséről.
Erdődön rendszeresen megemlékeznek Petőfi és Szendrey Júlia házasságkötéséről


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: